Kaut kas Brokastīm

Bekoniņš


Sāksim nu: paņemam bekona gabaliņu (labāk jau svaigu, bet tā kā veikalā bija rinda, man bija neērti veikalā prasīt - lūdzu nogrieziet man divas plānas šķēlītes bekona :D , tāpēc man kūpināts) un apcepam no abām pusēm.

 Kad bekons no abām pusēm apcepies, aplejam ar pankūku mīklu (es pagatavoju to pašu, no kuras lēju pankūku režģīšus - iegaršojās) un atkal apcepam no abām pusēm.

 Kamēr cepas pankūkas, sagatavojam gurķu režģīti (zinu, zinu - var griezt šaurākās loksnēs lai sanāk smalkāks režģis, bet šoreiz atļāvos mazliet nohaltūrēt). :)

 Vienkāršie cīsiņi

Ņemam cīsiņus (cik nu sirds kāro), sagriežam gabaliņos un katram gabaliņam cauri izduram spagetti makaronus.

 Vārām gatavus. It kā parastas, bet tomēr neparastas brokastis 15 minūtēs gatavas. :D

Savādais kāpostu tītenītis

  Katliņā blanšējam kāpostu lapas (~1 minūti) un tomātus ar papriku (~ 2 līdz 3 minūtes). Izņemam un ļaujam nedaudz padzist.

 Kāpostu lapas izliekam karstumizturīgos trauciņos tā, lai pāri malām paliek ~ 1/3 no katras lapas.

 Tomātiem un paprikai noņemam mizu, papriku sagriežam jebkādos gabaliņos, tomātus ripiņās. Uz kāpostu lapas liekam papriku, tad pavisam nedaudz rīvēta siera, tad tomātu ripiņas, tad pārlejam ar pienu sakultas olas, kurām pievienojam arī garšvielas. Aizsedzam ar kāpostlapām.

 Gatavs! :) Es cepu mikroviļņu krāsnī 15 minūtes ar 800w jaudu. Skaisti, aromātiski un garšīgi. :)

Viltotie ikri

  Neticēju, kamēr pats neuztaisīju un nepamēģināju! Viltotie ikri patiešām garšo pēc ikriem, pie tam - ledusskapī var turēt vismaz 5 dienas - nekas nenotiks.
Īsumā: 3 vārīti burkāni, attīrīta mazsālītā siļķe, kausētais siers ~ 100g, sviests ~130g. Sagriežam burkānus un siļķi, tad kopā ar sieru un sviestu vai nu izlaižam caur gaļas mašīnu, vai arī kā es - sablenderējam. Smērējam uz maizītēm, pildam olas, liekam uz kartupeļiem u.t.t. Ātri un garšīgi. :)

Valentīn dienas brokastīm

  Ņemam cīsiņu, gareniski iegriežam gandrīz līdz galam, tad atlokam un galos saspraužam ar koka irbulīti. ;)

 Atkal ņemam cīsiņu, sagriežam un savienojam šādi. Kā lielisks palīginstruments noder ķīniešu ēdamkociņi, starp kuriem ievietojam cīsiņu un droši varam griezt - pārliecībā par to, ka iegriezumi sanāks vienādi un nejauši nesanāks cīsiņu pārgriezt. ;)

 Ņemam pēdējo cīsiņu. :D Pārgriežam gareniski uz pusēm un ar nazi ļoti tuvu vienu otram veicam iegriezumus gandrīz līdz pašai cīsiņa malai. Tad veidojam aplīti un atkal savienojam ar koka irbulīti. ;)

 Cīsiņus uz pannas apcep no vienas puses, tad apgriež otrādi un vidū iesit olu. Uzliek vāku un cepam līdz vēlamajai olas gatavībai. Pēc tam pārkaisām ar zaļumiem un ņamma gatava.
Sirsniņās un cīsiņā, kas pa vidu - iesitu pa veselai olai, bet "puscīsiņos" olu kulteni.
Tā kā visas šīs brokastu ņammas pagatavoju vienā vakarā, tad turpmākajās dienās tās man būs arī pusdienas un vakariņas, bet dīvainā kārtā - es nemaz nebēdājos. :D
Manuprāt, viss ļoti vienkārši, bet mazliet savādāk, nekā ierasts. Ceru, ka kaut kas no šī visa liksies noderīgs arī Jums.
Labu apetīti un veiksmīgu dienu visiem! :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru