No Rīsiem

Rīsu plācenīši ar sēnēm


 Izvāra rīsus sālsūdenī (1:2)
klāt liekot taukvielas un sēnes,garšvielas...
Sēnes var būt jebkādas...man tās bija ceptas saldētās beciņas...
Masu atdzesē...
Pievieno olas
pierīvē sieru,...

 visu samaisa....
pievieno mazliet miltus un vēlreiz samaisa...
Ja vēlamies plācenīšus gaisīgākus,pievienojam reizē ar miltiem 0,5-1 tējkarotei cepampulvera...
Tā daudzums atkarīgs no mīklas daudzuma...

 cepam uz sakarsētas pannas taukvielās no abām pusēm kā plācenīšus...

 izcepas gardi un maigas garšas plācenīši.

 Gardi uzreiz silti vai uzsildīti ar skāba krējuma mērcīti...
Recepšu autori:  Ivetas Korsītes

Plovs


 Vajadzēs, oīveļļu, ķiplokus, rozīnes, sagriezti svaigie zaļumi- man ir baziliks, kindza, timiāns, dilles, bet katrs liek kādas garšvielas garšo.

 Sagriezti sīpoli. burkāni ( palielos gabalos, jo savādāk izšķīst)sagriezta cūkgaļa, var likt liellopa vai aitas gaļu, basmati rīsi, sāls, pipari.Basmati rīsi nesavāras putrā.Es proporcijas lieku apmēram vienādā daudzumā gan gaļu, gan sīpolus, gan burkānus, rīsi 0,500gr.tos aplejam ar ūdeni.

 Katlā ielej eļļu un apcep gaļu. Pieliekam sāli, piparus.

 Pievieno sīpolus un burkānus Pēc tam mazliet pasautēju mazā ūdens daudzumā, līdz gaļa mīksta.

 Ieprikš aplietos rīsus liekam klāt, ūdeni tik daudz, lai nosedz rīsus. Pieliekam sauju rozīnes, ķiplokus es lieku daiviņas, cik nu katrs grib, vāku virsū un uz mazas uguns gatavojam tālāk.Pirmās 10-15min. es vāku neņemu nost.Pašās beigās saberam savus mīļākos zaļumus.Samaisam, paturam vēl zem vāka 10-15min. bez uguns un gatavs ir!!!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru