Zemeņu torte
Kūka gatavota no 4 biskvīta plāksnēm:
katra plāksne no 4 olām,
4 karotēm cukura
pievienoti gluten-free milti (2 karotes griķu milti+2 karotes rīsu milti)
2 plāksnes ar kakao
2 plāksnes bez kakao
plāksnes pēc krāsām kārto pamīšus...
vidū pamīšus likts:
plūmju-ķiršu ievārijums
ābolu-brūkleņu ievārijums
putukrējuma un Mascarpone+ skāba krējuma+cukurs = krēms
4 karotēm cukura
pievienoti gluten-free milti (2 karotes griķu milti+2 karotes rīsu milti)
2 plāksnes ar kakao
2 plāksnes bez kakao
plāksnes pēc krāsām kārto pamīšus...
vidū pamīšus likts:
plūmju-ķiršu ievārijums
ābolu-brūkleņu ievārijums
putukrējuma un Mascarpone+ skāba krējuma+cukurs = krēms
rotājam ar zemenēm
bezkrāsaino tortu glazūru
piparmētru vai melisas lapiņas
dzērvenes
šokolādes dekori
kokosriekstu skaidiņas
krāsainās cukura rotas
piparmētru vai melisas lapiņas
dzērvenes
šokolādes dekori
kokosriekstu skaidiņas
krāsainās cukura rotas
šķērsgriezumā...
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Šokolādes biskvīta torte
dekorēšanas veidi brīvi pēc pašas izvēles
vienai biskvīta kārtai: (kopā būs 4 kārtas)
4 olas
4 deserta karotes cukura
visu puto kopā...
4 deserta karotes cukura
visu puto kopā...
masu puto,kamēr tā ir tumīgās krēmveida putās ...kā attēlā...
uz 4 olām biskvīta ņemam:
2 deserta karotes miltu
2 deserta karotes kakao
liekam uz sieta un sijājam uz saputotās masas...
2 deserta karotes kakao
liekam uz sieta un sijājam uz saputotās masas...
ar putu slotiņām IZCILĀJAM uzmanīgi (nedrīkst kult vai maisīt kā pankūkas) visu masu no augšas līdz apakšai...
izskatās pēc maisīšanas apmēram tā...
izcepam 200 grādos 7-10 minūtes formā,kas ieklāta ar cepampapīru...es drošībai to mēdzu viegli iepindzelēt ar eļļu
Tā izcepam 4 biskvīta plāksnes...
pildijumam vāram rabarberu ievārijumu:
uz 1 kg rabarberu ņemam:
300-400 gr parastā cukura
300 gr ievārijuma cukura
ievārijumam jābūt maigi skābenam,lai nebūtu par saldu...
rabarberus sagraiza gabaliņos,liek katliņā,pārber cukuru un periodiski maisot uzvāra...
pievieno ievārijuma cukuru un pavāra vēl 4 min...
atdzesē...
300-400 gr parastā cukura
300 gr ievārijuma cukura
ievārijumam jābūt maigi skābenam,lai nebūtu par saldu...
rabarberus sagraiza gabaliņos,liek katliņā,pārber cukuru un periodiski maisot uzvāra...
pievieno ievārijuma cukuru un pavāra vēl 4 min...
atdzesē...
sablenderēju 2 saujas dzērveņu ar 2 ēdamkarotēm cukura...
dzērveņu masu pievieno rabarberu masai un samaisa...
Rezultāts šāds...dievīgi gards!
Rezultāts šāds...dievīgi gards!
ar iegūto rabarberu masu klājam kakao biskvīta plāksni...biskvīts to burtiski iesūca sevī...
saputojam:
500 ml saldais krējums
10 deserta karotes cukura
kad tie ir saputoti ,pievieno:
400 ml skābais 30% krējums
2 iepakojumi PHILADELPHIA krēmsiera (klasiskais)
1 paciņa vaniļas cukura (vai 10-15 gr)
turpinam putot...
var pievienot arī 1-2 pac. putukrējuma stindzinātāju,lai masa neplūstu...
beigās iecilājam 500 gr rupju biezpienu "mājas siers"...bet var iztikt arī bez tā...
10 deserta karotes cukura
kad tie ir saputoti ,pievieno:
400 ml skābais 30% krējums
2 iepakojumi PHILADELPHIA krēmsiera (klasiskais)
1 paciņa vaniļas cukura (vai 10-15 gr)
turpinam putot...
var pievienot arī 1-2 pac. putukrējuma stindzinātāju,lai masa neplūstu...
beigās iecilājam 500 gr rupju biezpienu "mājas siers"...bet var iztikt arī bez tā...
liekam iegūto krēmu uz ripas un izziežam...
un tā visas četras ripas liekam vienu virs otras...
Par cik šķērsgriezuma foto man nebūs pieejams,nāksies iztēloties skatu pēc šī foto...
arī virsmu un malas smērējam ar atlikušo krēmu...
gatavs greznošanai...
verdošā ūdenī biezā plēves maisiņā lieku salauztu gabaliņos šokolādi...un tā,lai ūdens netiek klāt...
vienā balto
otrā tumšo...
ik pa laikam ar rokām paspaidam maisiņu...kamēr visi gabaliņi ir izkusuši...taustot to var just...
otrā tumšo...
ik pa laikam ar rokām paspaidam maisiņu...kamēr visi gabaliņi ir izkusuši...taustot to var just...
uz follija zīmējam izvēlētos motīvus...pirms tam maisiņam nogriežot mazu stūrīti...bet pavisam mazu...
var jau želejiņas un ko tik vēl ne...bet laba daudz ar nevajag....-pārbaudīta vērtība...
lai kūka pieņemtu patieso garšu,tai ir jānostāv vismaz viena diennakts...
lai kūka pieņemtu patieso garšu,tai ir jānostāv vismaz viena diennakts...
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Sāļā šķiņķa torte
Sāļā biskvīta mīkla-7 olas putoju kopā ar pus teikarotes"Vegetu".Pēc tam
-protams -7 ēdamkarotes miltus izsijātus iemaisa iekšā! Cepu 150
grādos-40 minūtes.
Pildījumā siera krēms- saldo putukrējumu putoju kopā naža gala "Vegetu". Šo saputoto saldo krējumu(500 gr) es sadalu 2 daļās. 1. pievienoju sieru "Dzintars" 200 gr. un smalki sarīvētu sieru(vienalga kādu,kāds jums ir un vēlas) un 2.šķiņķa krēms-putukrējumu sajauc ar samaltu vai sīki sagrieztu šķiņķi(var izmantot vienalga kādu gaļas produktu).Dekorēta ar olu,tomātiņiem un šķiņķi.
Svars-1,4 kg
Pildījumā siera krēms- saldo putukrējumu putoju kopā naža gala "Vegetu". Šo saputoto saldo krējumu(500 gr) es sadalu 2 daļās. 1. pievienoju sieru "Dzintars" 200 gr. un smalki sarīvētu sieru(vienalga kādu,kāds jums ir un vēlas) un 2.šķiņķa krēms-putukrējumu sajauc ar samaltu vai sīki sagrieztu šķiņķi(var izmantot vienalga kādu gaļas produktu).Dekorēta ar olu,tomātiņiem un šķiņķi.
Svars-1,4 kg
Deserta kūka "Maigais pieskariens"
Sastāvdaļas deserta massai:
500g skābais krējums 25%
1/2 buņdžiņa vārīts iebiezinātais piens
200g svaigais siers (Maskarpone)
Ja nepieciešams cukurs pēc garšas.Es pievienoju 3 ēd.k
100ml piens
1/2 paciņa Santa Maria želatīns
Dekorēju ar šokolādi 40g un svaigām zemenēm.
500g skābais krējums 25%
1/2 buņdžiņa vārīts iebiezinātais piens
200g svaigais siers (Maskarpone)
Ja nepieciešams cukurs pēc garšas.Es pievienoju 3 ēd.k
100ml piens
1/2 paciņa Santa Maria želatīns
Dekorēju ar šokolādi 40g un svaigām zemenēm.
Sastāvdaļas pamatnei:
360g cepumi (brūnie Selgas)
ap 50g zemesrieksti
150g sviests
Cepumus sablenderējam.
Riekstus apgrauzdējam,atdzesējam,sablenderējam.
Cepumu,riekstu drupačām pievienojam izkausētu sviestu.Sajaucam līdz viss viendabīgs.
360g cepumi (brūnie Selgas)
ap 50g zemesrieksti
150g sviests
Cepumus sablenderējam.
Riekstus apgrauzdējam,atdzesējam,sablenderējam.
Cepumu,riekstu drupačām pievienojam izkausētu sviestu.Sajaucam līdz viss viendabīgs.
Traukā ieliekam pārtikas plēvi(ja jums ir kūkas forma ar noņemamu malu,tad plēve nav nepieciešama.
Kārtojam cepumu pamatni.Izlīdzinam.
Kārtojam cepumu pamatni.Izlīdzinam.
Skābo krējumu putojam līdz tas kļūst krēmīgs.
Atsevišķi saputoju svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
Savienojam skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu,vēl saputojam,pagaršojam,ja nepieciešams cukurs,pievienojam.
Pienā iemaisam želatīnu,atstajam uzbriest.Uzsildam siltu un maisam līdz želatīns izkusis pilnībā un nav redzami želatīna graudiņi.
Krēmīgajā massā ieputojam želatīnu.
Atsevišķi saputoju svaigo sieru kopā ar iebiezināto pienu.
Savienojam skābo krējumu un svaigo sieru ar iebiezināto pienu,vēl saputojam,pagaršojam,ja nepieciešams cukurs,pievienojam.
Pienā iemaisam želatīnu,atstajam uzbriest.Uzsildam siltu un maisam līdz želatīns izkusis pilnībā un nav redzami želatīna graudiņi.
Krēmīgajā massā ieputojam želatīnu.
Lejam uz cepumu pamatnes un liekam ledusskapī uz 3 stundām.
Pēc 3 stundām izņēmu no formas un aplēju ar izkausētu šokolādi,izdekorēju ar zemenēm.
Liekam atpakaļ ledusskapī.
Pēc 3 stundām izņēmu no formas un aplēju ar izkausētu šokolādi,izdekorēju ar zemenēm.
Liekam atpakaļ ledusskapī.
Deserts ir ļoti maigs,mutē kūstosš.Tas nav pārāk salds,saldumu dod
cepumu pamatne un šokolāde,toties zemenes piedod svaigu,pasakainu garšu.
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Šokolādes kūka - kaloriju bumba
Uz vienu paciņu selgas šokolādes cepumu ņem puspaciņu sviesta. Es ņēmu 2 paciņas cepumu. Samīca kopā.
Klāj tortes formā ar noņemamu malu. Liek ledusskapī sastingt.
Klāj skābenu ievārījumu. Var svaigas ogas, ķiršus vai zemenes. Man bija rabarberu un zemeņu ievārījums.
Izkausē kulinārijas šokolādi. Apmēram 200 g.
Samaisa ar apmēram 350 g Maskarpones sieru. Saputo 200 ml saldā krējuma, iecilā masā.
Klāj uz ievārījuma kārtas. Liek sastingt ledusskapī.
Pasniedz ar melnu kafiju. Ideālā gadījumā derētu arī skābu ogu mērcīte
balansam, jo kaut arī cukurs nav nekur pievienots, cepumi un šokolāde
dod rūgteni saldu garšu.
5-minūšu torte
4 deserta karotes milti
4 ēdamkarotes cukura
1 deserta karote cietes (to var arī nepielikt,jo kūka tad izdodas sausāka)
3 deserta karotes eļļas
4 deserta karotes piena
1 ola
1/2 tējkarote cepampulvera
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 deserta karote kakao
mazliet rozīnes
1 gab. vidēja lieluma ābols sagriezts salmiņos
Iejaucam vijīgu mīklu...
sameklējam kādu mikrenē ietilpstošu papīra kastes vāku,ieklājam cepampapīru.
Hercogs sausiem kūku maisijumiem iepakojumos nāk līdzi papīra formiņa cepšanai...es to tad arī izmantoju...
Formiņu ieziežam ar taukvielām,izkaisam miltus un ielejam mīklu.
Liekam uz pilnas jaudas...man tā ir 700w...citiem vairāk...uz 5 minūtēm cepties...
4 ēdamkarotes cukura
1 deserta karote cietes (to var arī nepielikt,jo kūka tad izdodas sausāka)
3 deserta karotes eļļas
4 deserta karotes piena
1 ola
1/2 tējkarote cepampulvera
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 deserta karote kakao
mazliet rozīnes
1 gab. vidēja lieluma ābols sagriezts salmiņos
Iejaucam vijīgu mīklu...
sameklējam kādu mikrenē ietilpstošu papīra kastes vāku,ieklājam cepampapīru.
Hercogs sausiem kūku maisijumiem iepakojumos nāk līdzi papīra formiņa cepšanai...es to tad arī izmantoju...
Formiņu ieziežam ar taukvielām,izkaisam miltus un ielejam mīklu.
Liekam uz pilnas jaudas...man tā ir 700w...citiem vairāk...uz 5 minūtēm cepties...
Izcepusies jāatdzesē knapi silta...tad jāatdala no cepampapīra vai formiņas...
Izcepto plāksni griežam gareniski uz pusēm tā,lai iznāk 2 plāksnes...
Ņemam vienu kārtu,pārziežam ar plūmju džemu...tas ļoti piestās sava skarbenuma dēļ...bet noteikti der arī citas...
Virsū klājam 25% skāba krējuma kārtu...ērti lietot krējumu no polietilēnveidīgās paciņas...nogriežam stūri un izspiežam vienmērīgā kārtiņā,pēc tam to nobārstot ar cukuru...
Ņemam vienu kārtu,pārziežam ar plūmju džemu...tas ļoti piestās sava skarbenuma dēļ...bet noteikti der arī citas...
Virsū klājam 25% skāba krējuma kārtu...ērti lietot krējumu no polietilēnveidīgās paciņas...nogriežam stūri un izspiežam vienmērīgā kārtiņā,pēc tam to nobārstot ar cukuru...
Liekam otru kārtu virsū,mazliet pieblīvējam,lai sadraudzējas visas kārtiņas un pildijums...
Virsu arī noziežam ar plūmju džemu...
Tad kausējam šokolādi...vēlams tumšo LUX,jo tas rūgtumiņš ir pašā laikā...
Ja glazūru vēlies mīkstāku,var šokolādei pievienot 1/3 daļu sviesta vai saldā krējuma...
Vienmērīgi samaisītu pārklājam pāri visai kūkai...
Virsu arī noziežam ar plūmju džemu...
Tad kausējam šokolādi...vēlams tumšo LUX,jo tas rūgtumiņš ir pašā laikā...
Ja glazūru vēlies mīkstāku,var šokolādei pievienot 1/3 daļu sviesta vai saldā krējuma...
Vienmērīgi samaisītu pārklājam pāri visai kūkai...
Skaisti izlīdzinam glazūru,kaisam izvēlētos rotājumus,uzliekam vafeļu
ziediņus vai kādus citus rotu elementus...un ledusskapī iekšā.
Ļoti garda nākošā dienā.
Ja nav laika gaidīt,ēdama,protams,ir arī uzreiz...
Ļoti garda nākošā dienā.
Ja nav laika gaidīt,ēdama,protams,ir arī uzreiz...
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Sāļā biskvīta kūka ar majonēzes-piedevu krēmu
Vienam biskvītam : (kopā jāizcep 2 biskvīti ~16 cm diametrā)
puto 3 atdzesētas olas ar šķipsnu sāls...
puto diezgan ilgi,līdz rodas krēmīgi stīva masa...
kad olas ar sāli saputojušās,pievieno :
3 deserta karotes miltu,ko uzmanīgi lēnām kustībām IECILĀ,lai nesaplok olu masa.
Lejam ietaukotā veidnē un cepam 200 grādos.
puto 3 atdzesētas olas ar šķipsnu sāls...
puto diezgan ilgi,līdz rodas krēmīgi stīva masa...
kad olas ar sāli saputojušās,pievieno :
3 deserta karotes miltu,ko uzmanīgi lēnām kustībām IECILĀ,lai nesaplok olu masa.
Lejam ietaukotā veidnē un cepam 200 grādos.
mazliet pēc smaržas atgādina omleti.
Biskvīts cepas 2x ilgāk kā parastais saldais biskvīts...un cepšanās laikā "nebāzt degunu" krāsniņā!!!...lai nesaplok...
no 3 olām mans biskvīts cepās 15 minūtes...
Biskvīts cepas 2x ilgāk kā parastais saldais biskvīts...un cepšanās laikā "nebāzt degunu" krāsniņā!!!...lai nesaplok...
no 3 olām mans biskvīts cepās 15 minūtes...
izmantoju mazās spinātu lapiņas...1 iepakojumu...
ērti tas,ka tie jau 3x ir mazgāti un ietaupa laiku ...
manā gadijumā spināti bija saldēti un atlaidināti,
bet tos var blendēt uzreiz svaigus- būs veselīgāk!
ērti tas,ka tie jau 3x ir mazgāti un ietaupa laiku ...
manā gadijumā spināti bija saldēti un atlaidināti,
bet tos var blendēt uzreiz svaigus- būs veselīgāk!
spinātus liek blenderī un ar mazu daudzumu skābā krējuma sablendē reizē ar 2 daiviņām ķiploka...
tad masu sajauc ar majonēzes un krējuma maisijumu.
pievieno,ja nepieciešams, savas iecienītās garšvielas.
es pievienoju1 ēdamk. citrona sulas...
masu var saputot ar philadelphia vai ricotta sieru...krēmīgas struktūras veidošanai...
ļaujiet vaļu fantāzijai...!!!
tad masu sajauc ar majonēzes un krējuma maisijumu.
pievieno,ja nepieciešams, savas iecienītās garšvielas.
es pievienoju1 ēdamk. citrona sulas...
masu var saputot ar philadelphia vai ricotta sieru...krēmīgas struktūras veidošanai...
ļaujiet vaļu fantāzijai...!!!
ar majonēzes un krējuma masu sajaucu "tunci-eļļā"...
tunča vietā var izmantot ar skābu krējumu sablendētu c/g šķiņķi...
vai samaltus marinētus šampinjonus...mēģiniet iztēloties,kas jums pašiem labāk patiktu šajā krēmā...un aiziet!
recepte ir sniegta kā idejas avots!!!
tunča vietā var izmantot ar skābu krējumu sablendētu c/g šķiņķi...
vai samaltus marinētus šampinjonus...mēģiniet iztēloties,kas jums pašiem labāk patiktu šajā krēmā...un aiziet!
recepte ir sniegta kā idejas avots!!!
un pievienoju smalki sagrieztus sipolus (ja vēlas)...
biskvīta vienu plāksni pārgriez uz pusēm un uz vienas pusītes smērējam tunča masu...
liekam otru pus-plāksni virsū un smērējam spinātu masu,zem kuras,ja ir
vēlme var likt kaperus,zaļās olīves (sasmalcinatas),kā arī sīki
sagrieztu skābu gurķi...pēc izveles...
tad liekam otras ripas pus-plāksni,virsū smērējam majonēzes-sk.krējuma
un pikantas tomātu mērces maisijumu,kura var iejaukt sīki sasmalcinātus
tomātus,sarkanos paprikus vai tumšās olīves...
virsū liek beidzamo pus-ripu un noziež visu kūku ar atlikušo majonēzes maisijumu,apbārsta ar riekstu drumstalām...
virsū liek beidzamo pus-ripu un noziež visu kūku ar atlikušo majonēzes maisijumu,apbārsta ar riekstu drumstalām...
sāļā kūka gatava!!!
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Augļu torte ar krējuma suflē
Biskvītam - 300 gr cepumu + sviests
Suflē - 500 gr krējums,1 glāze cukura, želatīns, augļi, ogas
1. Saberz cepumus kopā ar sviestu.
2. Sagriez augļus un ogas gabaliņos.
3. Sagatavo suflē - uzbriedini želatīnu un izšķīdini to, pēc tam sakul cukuru ar krējumu un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Ja vēlies, krējumam var pievienot sablenderētas zemenes vai citas ogas, lai suflē būtu krāsains.
4. Augļus un ogas samaisi ar krējuma masu (ja gribi, var pievienot arī sasmalcinātus cepumus) un lej formā.
5. Virsū uzliec biskvīta kārtu (ne biezāku kā 3 cm).
6. Paturi ledusskapī vismaz 4 stundas.
Suflē - 500 gr krējums,1 glāze cukura, želatīns, augļi, ogas
1. Saberz cepumus kopā ar sviestu.
2. Sagriez augļus un ogas gabaliņos.
3. Sagatavo suflē - uzbriedini želatīnu un izšķīdini to, pēc tam sakul cukuru ar krējumu un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Ja vēlies, krējumam var pievienot sablenderētas zemenes vai citas ogas, lai suflē būtu krāsains.
4. Augļus un ogas samaisi ar krējuma masu (ja gribi, var pievienot arī sasmalcinātus cepumus) un lej formā.
5. Virsū uzliec biskvīta kārtu (ne biezāku kā 3 cm).
6. Paturi ledusskapī vismaz 4 stundas.
Zemeņu un kivi torte ar krējuma suflē
Biskvītam - 3 olas, 1 glāze miltu, 1 glāze cukura
Suflē - kivi, zemenes (vai citas sezonas ogas), 500 gr krējuma, 1 glāze cukura, 3 ēdamkarotes želatīns
1. Izcep biskvītu, atdzesē un pēc tam salauz gabaliņos.
2. Sagriez ogas un kivi.
3. Želatīnu iemērc 0,5 glāzēs auksta ūdens, pēc tam izkausē.
4. Krējumu sakul ar cukuru un samaisi ar želatīnu.
5. Formas pamatnē liec sagrieztas ogas (kā fotogrāfijā) un kivi, tad liec kārtu salauzto biskvītu, tad atkal kivi un ogas un tā turpini, kamēr piepildās forma.
6. Pēc tam virsū uzlej suflē un liec ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Suflē - kivi, zemenes (vai citas sezonas ogas), 500 gr krējuma, 1 glāze cukura, 3 ēdamkarotes želatīns
1. Izcep biskvītu, atdzesē un pēc tam salauz gabaliņos.
2. Sagriez ogas un kivi.
3. Želatīnu iemērc 0,5 glāzēs auksta ūdens, pēc tam izkausē.
4. Krējumu sakul ar cukuru un samaisi ar želatīnu.
5. Formas pamatnē liec sagrieztas ogas (kā fotogrāfijā) un kivi, tad liec kārtu salauzto biskvītu, tad atkal kivi un ogas un tā turpini, kamēr piepildās forma.
6. Pēc tam virsū uzlej suflē un liec ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Augļu torte ar meloņu suflē
Biskvītam - 3 olas, 1 glāze miltu, 1 glāze cukura, sviests
Suflē - 1 melone, 1 glāze salda krējuma, 0,5 glāzes cukura, ananāss, kivi (vai citi augļi un ogas pēc izvēles), 1 ēdamkarote želatīns
1. Izcep biskvītu (ne biezēku kā 3 cm).
2. Sagatavo suflē - sablenderē meloni, cukuru un saldo krējumu, pēc tam pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
3. Sagriez augļus un ogas un liec formā (kā fotogrāfijā).
4. Pēc tam uzlej suflē un virsū uzliec biskvīta plāksni (ja vajag, biskvīta plāksnei apgriez malas).
5. Turi ledusskapī vismaz stundas.
Suflē - 1 melone, 1 glāze salda krējuma, 0,5 glāzes cukura, ananāss, kivi (vai citi augļi un ogas pēc izvēles), 1 ēdamkarote želatīns
1. Izcep biskvītu (ne biezēku kā 3 cm).
2. Sagatavo suflē - sablenderē meloni, cukuru un saldo krējumu, pēc tam pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
3. Sagriez augļus un ogas un liec formā (kā fotogrāfijā).
4. Pēc tam uzlej suflē un virsū uzliec biskvīta plāksni (ja vajag, biskvīta plāksnei apgriez malas).
5. Turi ledusskapī vismaz stundas.
Persiku maigums
Dekorējam ar iepriekš sagriezto cepuma apli... putukrējumu un pūdercukuru.
Putukrējuma krēms dekorēšanai:
300ml. saldā krējuma
100gr. pūdercukurs
paciņa cietinātāja
Visu saputo, 15 min. patur ledusskapī un dekorē...
Putukrējuma krēms dekorēšanai:
300ml. saldā krējuma
100gr. pūdercukurs
paciņa cietinātāja
Visu saputo, 15 min. patur ledusskapī un dekorē...
Mīklai :
300gr. milti
200gr. sviests
150gr. cukurs
1 olas baltums
70ml. saldais krējums
300gr. milti
200gr. sviests
150gr. cukurs
1 olas baltums
70ml. saldais krējums
No sastāvdaļām mīcam mīklu ...
Kad mīkla gatava , sadalam divās daļās un liekam uz pusstundu ledusskapī...
Pēc pusstundas izņemam , uz galda izklājam cepampapīru , ierīvējam ar
miltiem un izrullējam mīklu... ar formas vāku izspiežam vaidzīgā
diametra formu.. Tortei nepieciešami 2 šādi aplīši, viens būs tortes
pamatā, otrs rotās augšu.
Uzmanīgi pārceļam no galda uz cepamtrauku , liekam cepties 180 grādos uz 20 minūtēm...
Uzmanīgi pārceļam no galda uz cepamtrauku , liekam cepties 180 grādos uz 20 minūtēm...
Pirmo , kamēr karsts sagriežam daļās.. Tas dekorēs tortes augšu...
Otro , kad atdzisis ieliekam formā ...
Krēms "Sabajon" :
30gr. želantīns
6 olu dzeltenumi
100gr. pūdercukurs
druska sāls
500ml. jogurts
300 ml saldais krējums
800gr. persiki
6 ēd. k abrikožu džems
(bezalkoholiskā versija)
Želantīnam uzlej aukstu ūdani un atstāj uzbriest...
30gr. želantīns
6 olu dzeltenumi
100gr. pūdercukurs
druska sāls
500ml. jogurts
300 ml saldais krējums
800gr. persiki
6 ēd. k abrikožu džems
(bezalkoholiskā versija)
Želantīnam uzlej aukstu ūdani un atstāj uzbriest...
Olu dzeltenumiem pieber sāli, pieliek cukuru un kārtīgi sajauc...
Tad pieliekam 1 ēd.k. ūdeni, masu uzliekam sildīties karsta ūdens peldē un sakuļam putās...
Pieliekam uzbriedušo želantīnu (lieko ūdeni nolēj)
Ja rodās kamoliņi, ņemam palīgā mikseri...
Masu pārliekam auksta ūdens peldē, maisot atdzesējam...
Ja rodās kamoliņi, ņemam palīgā mikseri...
Masu pārliekam auksta ūdens peldē, maisot atdzesējam...
Pievienojam jogurtu, saldo krējumu, 50gr.cukura un putojam, līdz krēms sabiezē...
Attīram persikus, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam masai...
Attīram persikus, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam masai...
Pamatkārtu, iesmērējam ar džemu...
Pārlejam pāri krēmu.. Liekam uz nakti ledusskapī...
Burkānu kūka
175 g milti
1 tējk.cep.pulv.,
1 tējk.kanēlis
1/4 tējk.sāls
VISU SAMAISA VIENĀ TRAUKĀ
1 tējk.cep.pulv.,
1 tējk.kanēlis
1/4 tējk.sāls
VISU SAMAISA VIENĀ TRAUKĀ
SMALKI sarīvē 225 gr burkānus
OTRĀ TRAUKĀ saputo:
250 gr augu eļļas
250 gr cukura
3 olas
250 gr augu eļļas
250 gr cukura
3 olas
Abu trauku saturus samaisa kopā
...un pievieno rīvētos burkānus
Lej veidnē un liek cepties 180 grādos 50 min.
Izceptu atdzesē...
Krēmam:
saputo visas sastāvdaļas kopā:
250gr. siera krēms
70 gr.sviesta (mīksta)
1/2 tējk.vaniļas esence...vai cita
50 gr.pūdercukura
saputo visas sastāvdaļas kopā:
250gr. siera krēms
70 gr.sviesta (mīksta)
1/2 tējk.vaniļas esence...vai cita
50 gr.pūdercukura
...saputo stingrās putās...
masu klāj uz kūkas un izlīdzina...
...grezno ar valriekstiem un liek vēsumā,lai krēms sastingst...
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru