Kēksi

Neparastais kēkss


 200 gr sviesta
1-1,5 glāzes cukura
0,5 glāze piens
4 ēdamkarotes kakao

visu liek katliņā un uz lēnas liesmiņas uzvāra nepārtraucot maisīšanu....
Atdzesē..........

 No iegūtās masas citā trauciņā atsmeļ 7-10 karotes ,ko izmantosim kā glazūru...

 Atdzisušai masai pievieno:
4 olas
2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
visu samaisam

 klāt var piemaisīt jebkādas piedevas...
Es iejaucu sauju kokosriekstu skaidiņas un sauju kaltētās dzērvenes...
Visu samaisa vienmērīgā masā.......

 veidni ieziežam ar taukvielām un ielejam mīklu...
Liekam 180-200 grādus sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 45 minūtes gatavu..

 Karstu izgāžam no veidnes un pārlejam glazūtu...pakāpeniski...
Glazūra nav klasiskā veida,tā pamazām iesūcas kēksa virsmā...bet kamēr tā nav vēl iesūkusies,virsū kaisam kokosa skaidiņas vai drupinātus riekstus...ko nu katrs vēlas...
Recepšu autori:  Ivetas Korsītes

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru