Neparastais kēkss
200 gr sviesta
1-1,5 glāzes cukura
0,5 glāze piens
4 ēdamkarotes kakao
visu liek katliņā un uz lēnas liesmiņas uzvāra nepārtraucot maisīšanu....
Atdzesē..........
1-1,5 glāzes cukura
0,5 glāze piens
4 ēdamkarotes kakao
visu liek katliņā un uz lēnas liesmiņas uzvāra nepārtraucot maisīšanu....
Atdzesē..........
No iegūtās masas citā trauciņā atsmeļ 7-10 karotes ,ko izmantosim kā glazūru...
Atdzisušai masai pievieno:
4 olas
2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
visu samaisam
4 olas
2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
visu samaisam
klāt var piemaisīt jebkādas piedevas...
Es iejaucu sauju kokosriekstu skaidiņas un sauju kaltētās dzērvenes...
Visu samaisa vienmērīgā masā.......
Es iejaucu sauju kokosriekstu skaidiņas un sauju kaltētās dzērvenes...
Visu samaisa vienmērīgā masā.......
veidni ieziežam ar taukvielām un ielejam mīklu...
Liekam 180-200 grādus sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 45 minūtes gatavu..
Liekam 180-200 grādus sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 45 minūtes gatavu..
Karstu izgāžam no veidnes un pārlejam glazūtu...pakāpeniski...
Glazūra nav klasiskā veida,tā pamazām iesūcas kēksa virsmā...bet kamēr tā nav vēl iesūkusies,virsū kaisam kokosa skaidiņas vai drupinātus riekstus...ko nu katrs vēlas...
Glazūra nav klasiskā veida,tā pamazām iesūcas kēksa virsmā...bet kamēr tā nav vēl iesūkusies,virsū kaisam kokosa skaidiņas vai drupinātus riekstus...ko nu katrs vēlas...
Recepšu autori: Ivetas Korsītes
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru